esmaspäev, 27. august 2012

one of those days

pozo | 3,7/74 | 1h50min

übertulistamine.

üllatuseks oli tuult oodatust rohkem. kolm-seitse oli kogu aeg overpoweris, aga siiski hallatav. ma ei mäleta, millal viimati nii agressiivselt sõidetud sai.. tund aega järjest pulss piirajas, ainult täisgaasil kimamine. hakkan aru saama, kust tuleb mu laua reklaamjutus "100% control" rida.. ühest küljest tahab ta suurel kiirusel koguaeg siia-sinna minna (saba all olev väga tugev v-kuju on hästi tunda), mis mulle väga ei meeldi, aga samas kui sellega väikese kõigutamisega ära harjud, siis ongi nii, et ilgelt lihtne on lainete vahel kiirete väikeste korrektsioonidega paras trajektoor otsida ja eriti ägedalt saab enne hüpet ennast õigesse stardisuunda ajada. eriti üle mõistuse on see, kuidas saab ennast õhus kontrollida. ma ei tea, kas see on sellest, et vana laud oli liiga pikk või kardaani asendist või mis, aga ma pole õrnalt ka osanud ennast lihtsas otse-üles-ja-edasi hüppes nii hästi kontrollida. esiteks tundub, et laual on ilgelt palju lift'i, mis aitab kõrgemale tõsta, samas kui laua nina alla suunad, tekiks nagu downforce ja sukeldud alla tagasi. õhus maandumise sättimiseks alla- või ülestuult keeramine on ka võimalik. varem nagu nii ei olnud.. ja kui on korralik ramp, siis ei pea ikka vapsee mitte muffigi tegema. lihtsalt põrkab ise taevasse.

siit tuli ka mu elu esimene bailout. järsku keset tühjust tuli küll suht pisike hüpekas, aga see oli perfektse kujuga ja sain enne seda stardiasendi perfektseks ja suht täiskiirusel ka. ei olnud vast päris mu elu kõige kõrgem hüpe, aga see viskas nii järsult ja otse üles, et asend jäi selliseks, et alla tulles olin täiesti kindel, et maandun laua flätilt vette. vahetult enne veepinna saabumist lasin siis taglasest lahti ja siputasin laua jalgade küljest ära. tegelt vist ikka oleks normaalselt maanduda suutnud, aga tundus küll, et kindlalt lähevad mingid asjad pooleks.

veel üle mõistuse asju. püssil on selline kiirendus (kõik siis võrreldes väikese fanaticuga, sest muude alustega kogemus puudub), et kui suunad laua allatuult vaikselt käima, sätid keha korralikult vastukaaluks ja tõmbad väga overpoweris purje täiest jõust raksaki peale, siis laud konkreetselt hüppab edasi ja saavutab mõne meetriga täiskäigu.

hoogu ja tuult ja laineid oli. julgust vist ka, sest bäkid keerasin praktiliselt kõik üle.. vist ühe puhul sain laua nina vette, teiste puhul tegin terve tiiru õhus ära ja saba ees vette. krt tundub, et sellega tuleb sama jama, mis algul vulcaniga, et ka valesti on nii äge teha, et puudub motivatsioon korrektse soorituse õppimiseks. nüüd saan juba õhus natuke aru ka, mis toimub, ja hullult kift on ülevalt alla sadades vaadata, kuidas laud veel vahetult enne vett siuhti alt läbi käib ja sind ümber keerab..

tacki hakkasin ka proovima. vasakuga. ei läinudki muffigi aega, kui esimesed juba tulid ja lõpus tulid mõned juba täitsa mittekoledad..

jälle ei tea, kas see laua headusest, aga täna sai mõlematpidi hüpata. tuli ilus bäkilaine ja sai ka paremaga päris massive kõrguseid tehtud. tänane signature move oli täispasaga allatuult randa ja siis laine seljast muy-muy grande hüpe peaaegu kuivale ja siis seal superfläti peal näiteks muhe duckgybe kohe otsa..

pilti kah. kuiv pozo. ca pool tundi vee madalseisuni. kõige kõrgema veega teevad julgemad seal gybe'i, kus pildi all paremal nurgas lauad on..


eriti kift sessioon!

1 kommentaar: