reede, 20. juuli 2012

pushing the limits

pozo | 3,7/72 | 1h40min

tavaline päev. prognoos sama, mis eile. pozosse veeredes paistis natuke tuulisem, aga rigasin kohe parklas auto kõrval eilse seti 4,2/78 ja läksin sellega peale. üks triip välja ja kohe kaldale tagasi, asjad selgelt üle. korra veel mõtlesin, et äkki jääb 3,7 jällegi natuke lahjaks, aga panin kokku ja väiksema laua kah.

10 mintsa hiljem tagasi vees, triip välja ja asjad selgelt üle. ja illlgelt palju rahvast vees, kogu aeg vaata, kust august rahvamassist läbi pugeda saab..tegin daida morenoga võidu.. mina ei võitnud.. ja ma ei ole ka päris kindel, et ta aru sai, et me võidu teeme, sest ta võttis asja suht rahulikult..

ca 20 mintsa hiljem oli kaks kolmandikku rahvast kaldal. kogu aeg kruttis julgelt juurde ja ma ei ole päris kindlasti mitte kunagi nii kõva tuulega merel olnud. ja ka nii hullus ülepurjestuses mitte. lõpuks jäi vist ca 10 venda vette. backi ma ei näinud, et keegi hüppaks, kuigi tohutud lained olid olemas. 1-2 venda forwardit tegid aeg-ajalt. enamus surusid hüpped maha ja proovisid lihtsalt laual püsida. kui eile normaalsetes tingimustes oli gybe'i õnnestumise protsent kuskil 75-80 kandis, siis täna oli sutsu vähem. kaugemas otsas loobusin pooltest gybe'idest juba enne korralikult pöördesse minekut, sest sealt oleks kiiruse ületamise tõttu kindel asjade otsa kukkumine tulnud. ja nendest gybe'idest, mida proovida julgesin, õnnestus alla kolmandiku. lõpupoole sain natuke nipile pihta, et gybe tuleb teha vahetult enne suurt kolli ära keerates.. siis kolli varjus pöörates ei olnud enam täitsa üle mõistuse ülepurjestus.. kalda all õnnestus sileda lainevahe tõttu gybe paremini ja tuli ka üks maailma kõige ägedam. tegin ära sellise, kus lõpetad gybe'i switchis, läksin switchis ka veel üle suure vahukünka ja alles siis vahetasin jalad ära. gybe ise oli ilgelt ilus ja see kõik nendes samades kreisides tingimustes. kindlasti ei ole seda kirjeldusega eriti võimalik edasi anda, aga sain sellest päris kobeda eufoorialaksu..

ma ei olnud õrnalt ka ainuke, kes gybe'i väga teha ei suutnud. enamus vendasid käisid pidevalt käpuli, ka keset triipu. ja kui tavaliselt sõidetakse tihedas liikluses suht pohhuistlikult, siis täna väänati oma pead misiganes asendisse, et kogu aeg silm peal hoida, kas keegi otsa sõitmas pole. kõik tee andmise olukorrad lahendati ka oluliselt kaugemalt ja ikkagi tundus asi päris ohtlik, sest neid oli väga vähe, kes ennast valitsevates oludes enamvähem mugavalt tundsid. tuule tugevnedes vee peale jäänud seltskonnast olid kiivrid päris väga paljudel.. välja tulles vaatasin, et teiste sõitjate seas oli prevaleerivaks purjesuuruseks 3,4.. mõned kutid olid minust märksa suuremad ka..

kuradi kift oli!

vahur, täna jäi siis ilmselgelt luup tõmbamata :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar