kolmapäev, 19. august 2009

poolkõva hommikuvõimlemine

rohuküla | 6,5/99 | 1h25min

eelmine õhtu vabametsaga analüüsid tehtud, plaan paigas. hommikul 4:50 äratus, kümme enne kuute vabametsa juures ja sealt topu poole. toppu jõudsime loodetust hiljem, sest üks mees nõudis omale hommikust kabanossi ja seda musta lödi, mida kohviubadest leotatakse.

topus meri ilgelt rahulik, puuladvad eriti rahulikud, poisid täiega närvis. tüng ei ole äge, kui oled keset ööd silmad pärani teinud. vabametsa kullipilk nägi, et kuskil ülevalpool on miskine jänku olemas. uus plaan, et kimame topu sadamasse. kimamise käigus veel uuem plaan, et sadam jääb ka väheks, laseme kohe rohukülla ära.

rohukülas meri täitsa närviline, poisid ilgelt rahul. a siis läks vabamets jälle närvi. algas purjevaliku teater. selle aja, kui mina oma kuuepoolese kokku panin, tatsus vabakas vee ääres, hoidis kahe käega peast kinni ja karjus appi, et ei tea kas panna kuus-seitse või seitse-kuus. kui ma laua ka valmis olin saanud, otsustas, et seitse-kuus. rullis siis lahti ja pani masti sisse ja hakkas alt peale tõmbama. siis juhtisin ta tähelepanu puhangule, mis mu lauakoti minema tahtis viia. vabamets ropendas looma kombel ja kiskus masti välja ja rullis purje uuesti kokku. otsustas, et läheb ikkagi kuus-seitse. tassis selle autost välja, mille peale puhang natuke järele andis. mitmed ropud väljendid ja kuus-seitse autosse tagasi, seitse-kuus välja. ropendab veel. kui ta lõpuks taglase kokku sai, astusin mina juba vette.

a vees oli alustuseks suht sitt (kehv). pool tundi oli sellist, et harva sai glissi ja midagi peale tiksumise eriti teha ei saanud.. sain natuke pahaseks, et rohuküla põhjatuulega oluliselt mõttetum kui pesupulbri reklaamid. natukese aja pärast selgus, et asi oli peamiselt tuule puudumises. viimased kolmveerand tundi puhus kuuepoolesele enamvähem parajalt. harjutasin vasakuga ilusat fast tack'i. alguses heli-tack'i ka, aga see oli puhta katki. paremaga merel nii haige lainevahe, et tegin ainult ülikoledaid gybe'i asju. mõned tackid kukkusin ka sisse.

lõppkokkuvõttes oleks võind ägedam olla. lootus oli topus backwindedi asju proovida. aga vee peal veedetud aeg on vee peal veedetud aeg, niiet kasuks ikka. ja väga mõnus hommikune võimlemine ilusa ilma ja värske õhu käes. pidime lõunaks linna tagasi jõudma ja seega tuli suht tuuliselt merelt maha ronida. natuke vastik.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar