laupäev, 3. august 2013

mosca point

mosca point | 3,3/75 | 2h40min

oiii pozo oli täna nii kreisi ilus, et väga raske oli sealt ära minna.. aga läksime siiski kolmekesi vee äärde plaaniga mosca pointi krüssata. chrisile siiski piisas asjade rigamisest ja vee äärde tassimisest - keeras vahetult enne varvaste märjenemist otsa ringi ja läks koju ära.

tegime tonyga pozos kaks soojendustriipu ja siis veerandtunnine krüss mosca pointi. linnulennul ca poolteist kilomeetrit ülestuult. krüssata polnud suurt muffigi, kuigi tee peal nägi igasuguseid lainekujundeid, mida varem vaadanud ei ole..

jõudsime mosca down-the-line veivispotti suht täpselt kõrgvee ajal. laine väga hea ei olnud, tulid pigem harvad setid.. mina maailma esimest korda down-the-line kohas ja vist alles viiendal ringil tabasin enamvähem lainet.. päris ulme ikka küll kui saad lihtsalt sajaga klaas-sileda laine peal sikk-sakk-sikk-sakk mäest alla lasta.. nagu lumelauaga värskelt hooldatud alpides..

ja üldiselt on seal veivamise tingimused umbes sada korda paremad kui pozos. tuul on palju õigema nurga alt ja olles eluaeg ainult pozos lainet sõitnud, tundus mulle, et laine peal oli purjes täpipealt parajalt tuult.. vaid kohati esimese bottomi ajal oli palju.

terve aja läks laine vaikselt-vaikselt paremaks ja esines aina tihemini. niiet parim tingimus tundub olevat umbes vee kesktaseme kanti.. kuigi kõrgveega vast kõige ohutum.

laine läks suuremaks ja ilusamaks, aga kaugemal ka tsopisemaks. andsime eksperthinnangu, et juu see on liiga kõva tuule tsopp. seesama tsopine laine tõmbas kalda all ennast ilusti sirgu ja seal sai sõita.. pidi lihtsalt laine ees passima ja vaatama, millal siledus saabub.

tundub, et see spott on ohutum, kui kaugelt paistab. kui kohale jõudsime ja läbi vee seda suht värvilist põhja nägin, siis sain aru küll, et olen siin ainult sellepärast nõus sõitma, et teine samasugune kreisi kõrval on.. algul oli korraks üks kohalik ka, aga talle vist ei meeldinud ja siis olime kaks tundi kahekesi. jaanus ja maarja virvendasid kaldal kivide vahel, tegid pilti.

oma lainesõidust väga midagi rääkida ei oska — esimene kord, kõik tundus uus ja huvitav.. olin vist enamasti murduvast kohast natuke liiga ees ja sõitsin lasteosakonnas.. aga seal oli ka sitaks äge.

riifi peale ma väga kukkuda ei suutnudki.. tony korra viidi rongiga kaldale, ei pidanud seal väga hull olema, sai sealt ruttu minema, kuigi põhi ikka suht karvane ja sai kohe korra jalgu põhja toppides ühe kabja natuke katki..

päris väga imelik oli seal kaugel omaette ilusat rahulikku suveilma nautida. ja kõik tõesti tundus väga rahulik ja chill. nagu oleks linnast maale krüssanud. ja selle mõtte pealt oli eriti hull poomi vahele sätitud purje suurust meelde tuletada..... aeg-ajalt oli natuke vähe pauerit ja ei saanud hästi kõrgust võtta, aga üldiselt paras kolmkolme ilm.

kui pidu peetud, lasid väsinud kapsad viie minutiga alla linna tagasi. ma vist kukkusin kolm või neli gybe'i sisse — ega keha väga mingitele käsklustele enam ei allunud.. sellele vaatamata oli pozosse rahva sekka tagasi jõudes hädasti vaja laine seljast majasuurune hüpe teha. eluuuumäsa-katapult-avarii. kael sai väga eeskujuliku whiplashi ja vedelesin minutikese vees enne kui järgmise lolluse kallale asusin. vaja oli korra veel välja sõita, et ilusti eeskujulikult kaldale saada. aga väljast tuli suur koll ja tundus okei idee selle pealt murdumise hetkel gybe'i teha. korralik rongisõit. peatusest jäi veel 50 meetrit saba jalge vahel kaldale lonkida.. surmväsinud. läbimärg. ebareaalselt äge päev... :)

1 kommentaar: