kolmapäev, 4. august 2010

tsirkus

püünsi | 5,0/99 | 3h15min

sellist kino pole varem nähtud. tõmbasime vabakaga enne lõunat sellise draama käima, et ohhohhoo.. kumbki ei osanud vastuolulistest prognoosidest piisava meelekindlusega välja lugeda, kas pärast lõunat tallinnas puhub. pärast pikka arutelu ja ropendamist otsustasime ikkagi kärmelt rohukülla minna, samal ajal endid kirudes, et juba hommikul vara sinna ei läinud. vabanaatori poole sõites helistasin talle enamvähem iga valgusfoori juurest ja uurisin tallinna online tuulemõõtjate kohta. ikka veel vaikne, aga tuule suund hakkas normaalsemaks minema.. vabaka juures väljendasime läbi kuuldud ja ennekuulmatute roppuste kahetsust, et hommikul rohukasse ei läinud, tassisime slallimehe auto asju täis, otsustasime asju ühte ja teistpidi ja lõppkokkuvõttes seadsime endid ikkagi püünsi poole.

viimsis helistas siim ja ütles, et püünsi mõõdik läks just punasesse ja puhub kenasti. kohapeal nii oligi. ilus overpowered väikse purje päev. kehv on see, et kuna esialgse idee kohaselt startisime rohukasse, jäid selliste tingimuste jaoks ideaalsed 89-liitrine veivikas ja 5,0 manic koju.. :(

viiene oli üle, aga mitte ropult. kui oli mitte-eriti-üle, proovisin vulcanit, kui oli üle, tegin backwinded gybe'i, kui oli väga üle, tegin duck-gybe'i ja kui oli hullumaja-üle, tegin lihtsalt gybe'i. triipude ajal tegin iga otsa peale paar chop-hoppi.

vulcanis mingit hullu stabiilsust veel pole, aga olen vist ületanud mõtlemiskünnise. ehk siis jõuan juba manöövri ajal adekvaatselt mõelda ja sooritusse lennult korrektuure teha. see oli ennist võimatu. kolm vulcanit tuli ära, kõik olid ilusamad kui kunagi varem. esimene tundus täiesti perfektne, sest sain ilusti keha ette ja laud libises pehmelt, mõnusalt, kontrollitult jne.. muahh.

kui intensiivtrennist pisut siiber, käisin natuke ka laineosakonnas. hüppematerjali oli, pealetõmbamise lainet oli ka palju, aga selle sajase saiaga polnud seal kuigi äge. täitsa isegi väikse veivikaga oleks seal kiirusesse saanud ja kahtlustan, et mu uhiuus suur veivikas oleks täitsa pöörfi olnud.

väike puhkepaus ja siis veel siimuga koos pool tunnikest vulcani trenni mõlema käega. rohkem väiksele tuult ei olnud ja kobisime maha. siim läks suurema purjega vette tagasi.

parema käe vulcan oli täielik sitt. esimesed katsetused rohukas olid täitsa soliidsed, aga enam ei saa keha üldse aru, mis vaja teha on. loll keha. natuke tundus, et ei julge proovida korralikult. lasin kiiruse suht ära kukkuda ja siis vist natuke kartsin niimoodi selga ette pöörata. huvitav, kas need varasemad jalgade murdmised on peas oma töö teinud..?

3 kommentaari:

  1. Müstiik, kuidas on võimalik nii ruttu vulcan ära õppida ... talendijahi materjal igal juhul!

    Räägi paar sõna oma uuest suurest veivikast.

    Ja mis 5.0 manicust sa räägid, kas sul nüüd kaks viiest purje? Soovitaks pigem neljase peale mõelda, 4.2 ntx. Ise sõitsin eile pea tunnike 4.5-ga ja väga lux oli .. kuni ära kukkus ja Aegna alt tagasi tiksuma pidin.

    VastaKustuta
  2. uus suur veivikas on ainult minu jaoks uus.. :) ..laual tegelt ca 10 aastat turjal..

    välja näeb selline (see konkreetne pole minu laud):
    http://www.flickr.com/photos/65279038@N00/388557459
    ma sellega veel sõitnud pole, niiet sõiduomadusi kommenteerida ei oska.

    lauaga ühes komplektis oli ka 5,0 manic ja 4,4 neilpryde core tormipuri(see ka ca 10 aastat vana, aga korralik ja tugev ja vähe sõitnud). hetkel on jah kaks viiest purje, aga kuna mu mõlemad solod on sellises vanuses, et võivad iga hetk plahvatada, siis ongi hea, kui on asendus olemas.

    lisaks tundub mulle väike ülepurjestus sobivat. olen väiksemate manicutega natuke sõitnud ja vihkan neid täiega. ei saa liikuma nendega.. ma arvan, et mul on selle 5,0 manicuga siis mõnus, kui teistel 4,2ga mõnus on.. :) eks näis.. ootame tuult.. ristnasse tahaks.. :)

    VastaKustuta
  3. omal ajal olid need Nashid n.ö teerajajad, esimesed kaasaegsed mudelid, sandwich tehnoloogia jne ... eks gurud parandavad kui vaja, kas mitte Püünsi Virgo samasugusega ei sõida ... olen sama valiku toll suuremat mudelit (sinine) kunagi põgusalt proovinud, oli esimene alla 100 l laud mida proovisin ... purjede kohapealt nõus, ennem olgu varuks kui puudu ja kindlasti pigem üle- kui alapurjestus ... ja seda võrdlusjada jätkates: enne ikka Vääna, siis Ristnasse!

    VastaKustuta