kolmapäev, 2. september 2009

sundgliss

rõvedalt tuuline püünsi | 5,0/99 | 2h20min

mine pekki.. lõunatuulega saab täpselt otse välja sõita ja alguses oli ilgelt lahe praktiliselt kaldalt laua peale astuda ja sajaga minema täristada.. esimesed veerand tundi oli isegi nii, et kohati oleks võinud rohkem olla.. siis hakkas tõstma, raisk. hakkasin backwinded gybe'i harjutama, aga ruttu selgus, et see manööver tuleb tükkideks lahti harutada ja komponentide kaupa selgeks teha. sai siis nii, et proovin kõigepealt lihtsalt backwindedisse minna ja seal asju kontrolli all hoides edasi liikuda. mingi hetk hakkas isegi vaikselt välja tulema, kuigi teisele poole minek ja eriti teisel pool jalgade vastuvõetavasse asendisse saamine on praegu puhas loterii. vaikselt aina tõstis ja varsti ei julgenud enam backwindedisse minna, sest selleks hetkeks niigi täitsa sirgeks tõmmatud viiene oli väga üle. hakkasin siis duck-gybe'i raiuma, mida ammu korralikult lihvinud ei olnud.. alguses oli ilgelt katki, mõni hetk hiljem tuli ilusti mõlemal halsil. kohati tõstis nii, et ei julgenud enam duck'i ka teha ja pidi hambad ristis täie pasaga tavalist gybe'i tegema. ja see pidi laydown gybe olema, muidu sõida nagu vastu seina. ühed elu kõige kiiremad gybe'id tulid täna.

ligi tund aega puhus nii kõvasti, et väga raske oli lauda glissist välja saada. isegi kui üritasid mitteglissis olla. kõik gybe'id lõppesid kas täisglissis või mere põhjas. kui teoreetiliselt natukenegi võimalik oleks, oleks täna tackid ka glissis tulnud. põhimõttselt võis ühe gybe'i ajal kõiki kiirust pärssivaid tegureid korraga rakendada ja ikka oleks glissis välja saanud. mõne puhangu ajal oleks võind purje kaldale ära viia ja ikka oleks sajaga käinud. miskised stabiilsed 14-16 meetrit puhus vahepeal.

lõpuks suutsin ühe backwindedi (mida igas tuuleaugus ikkagi proovisin) cräshis pool tundi varem juba korra peksa saanud parema käe sõrmed veel kord ära peksta ja see ajas peaaegu silmast veetilgad välja. tundsin juba varem, et jõud ja mõistus otsas ja koristasin ennast raju käest minema enne kui täitsa tükid taga.

aaa, kiired tackid tulid ilgelt ilusti täna. ja heli-tacki jäin ka kahtlaselt tihti püsti arvestades tuuleolusid. ja korra proovisin täiesti ülioverpoweris bodydragi ka, aga see lõppes nii, et seda esialgu enam overpoweris proovida ei taha.

hülgeid polnud - tuul need soome ära puhund.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar