kolmapäev, 9. september 2009

lohekari ja forwardi mõtted

püünsi | 5,0/99; 6,5/99 | 3h10min

esimese asjana nägin aive autot, mis oli praktiliselt samas kohas kus ta must eile maha jäi. see psaiko tsikk pole vist viitsind vahepeal koju minna.. aga väike puri kokku ja peale. kohe lohede sekka backwinded gybe'i harjutama. ruttu selgus, et otsus väikse purje kasuks oli liiga optimistlik. kaldale ja suur puri kokku. vette tagasi. lohede sisse. suur puri oli paras ja backwinded gybe hakkas tulema. imekombel tuli vasakuga palju paremini. aga paremaga tulid ka mõned ilusad. taaskord ei jäänud ükski kord laud glissi, aga langes glissist alles täitsa lõpus ja manööver tundus ilus.

mingi hetk nägin, kuidas kaldal tegi ettevalmistusi terve lohearmee. 10 mintsa hiljem oligi mu ümber 15 langevarju. lisaks minule otsisid lohede vahelt vaba siledat vett veel kaks lauda. pehmelt öeldes läks pisut kreisiks see värk. iga paari sekundi tagant pidi vähemalt korra igasse ilmakaarde vaatama, et mitte avariid teha. lisaks pidi siis veel leidma mingi vaba platsi, kus oma manöövrit proovida. mingi hetk jäi suur puri liiga suureks ja tõmbasin lohelast uttu kaldale. väike puri kokku ja vette.

nüüd kimasin otse nurgakivist mööda laineid vaatama. laine tuli peaaegu otse vastu, niiet seekord ei saanud enam laine lähenemise nurga süüks ajada. nii hakkasidki forwardi mõtted väga tugevalt pähe pressima ja asusin seda õiget lainet otsima. paremaga oli tagumine käsi koguaeg tahapoole valmis sätitud, et saaks operatiivsemalt tegutseda, kui hüpekas välja ilmub. aga no ei ilmunud. kord oli tuul liiga tugev, kord liiga nõrk ja see püünsi lainetus on ikka paras risu. laine tekib ja kaob nii kiirelt, et õigest lainest saad teada alles siis, kui selle otsas oled. ja ikka täiega tuule süü oli ka. mingi hetk pidi väiksega suht tihti tiksuma hakkama ja käisin kolmandat korda purje vahetamas. suur puri oli kord ilgelt üle ja siis jälle liiga vähe. lõpuks hakkas vihale ajama see tuule kõikumine ja kobisin maha.

kulge misse team sugar on, ahh? kus neid näeb?

1 kommentaar:

  1. kui sugarit püünsis nägid, on vastus lihtne: püünsis näiteks.

    VastaKustuta