pühapäev, 27. september 2009

chop is in

püünsi | 5,4/72 5,4/99 | 2h20min

sidusin aive 5,4 ns naturali oma laudade külge. äärmiselt südantsoojendav oli kuulda, et kohe kui mu purje lõhkumise jutud levisid, hakati mulle väga mitmelt poolt remondi ajaks asenduspurjesid pakkuma.. oleks teadnud, et nii paljude purjede vahel valida saan, oleks enda oma tükk aega tagasi ribadeks teinud :) suur kummardus kõigile abipakkujatele!

täna siis alustuseks mõned tüngad. kuna prognoos oli väga kõva ja vees olevad purjed ikka liikusid ka, läksin kohe alguses oma pisikese lauaga välja. sõitsin lootsi faarvaatrini ära ja sealt sain tagasi tiksuda, sest tuul kukkus ära.. kohe kaldale, suur laud alla ja tagasi vette. esimese triibuga oli isegi suure lauaga natuke lahja, teise triibuga oli paras, kolmas-neljas olid juba väga üle. uuesti siis pisike laud, mis nüüd sessiooni lõpuni kasutusse jäi.

kui see alguse hetkeline tuuleauk välja jätta, oli täna selle purjega vaheldumisi ilgelt üle ja ilgelt rämedalt üle. alguses nõudis puri natuke harjumist - trapetsi otsad ei leidnud tasakaalu ja puri tundus kuidagi raske. hiljem oli ikkagi enamasti väga suures ülepurjestuses kangutamine. hüpata hästi ei saanud, sest oli nii üle. vasakuga tulid siiski mitmed ilusad lennud. paremaga ei oska enam üldse. ei tea, kas see sellest ülepurjestusest või mis, aga seda päeva nagu poleks olnud, kui paremaga hüppama õppisin. igatahes enam ei oska üldse.

selle hooaja kõige ebameeldivamad tingimused. isegi kevadised topu 20 meetrised puhangud ei tundunud nii vastikud. eks vesi oli ka täna erakordselt segase laine ja chopiga. aga hea ülepurje trenn, eks järgmine kord tunnen ennast ülepurje all jälle killuke kodusemalt.

juhtusin täna ka kogemata ühe objektiivi ette, mis mind vee kohalt tabas. tuleb välja, et mu hüppeasend ei olegi alati nii metsas, kui kartsin. käi jala, kui keegi viitsiks koguaeg käia klõpsimas - täiesti hindamatu õppematerjal..



klõpsu tegi rait rand, kellele minu siiras tänu. originaali leidsin siit: http://powerhead.freehostia.com/surf/index.php/2009/09/27/27-09-pueuensi

1 kommentaar:

  1. Pole tänu väärt. Panin suurema resoga selle pildi.
    http://powerhead.freehostia.com/surf/media/blogs/a/photo4.jpg

    rait

    VastaKustuta