teisipäev, 12. mai 2009

topu. lihtsalt topu.

topu | 5,0/99 6,5/99 | 3h10min

täiesti nägemist, kui äge topu on. täna jälle kõik tavalised asjad - tuult nii et tapab, sile ja soe vesi, sõbrad, kellega võidu sõita.

kimasime vabametsaga kell kaks linnast minema, kell neli panime varbad likku. mõned vastikult kadedaks ajavad tegelased olid selleks ajaks juba mitu tundi sõitnud. alguses puhus viiesele rohkem kui küll ja sain ka natuke pisemat 26,5cm pikkust veivilikumat uime uue laua alla proovida. pärast vahetasin uime tagasi ja veivilikum ja pisem uim tundus parem.

esialgu sai niisama vee kohal lennatud ja kiiret gybe'i harjutatud. siis tackid, mida sai päris palju proovitud ja paremaga mõned heli-tackid ja downwind360 asjad. üldiselt sai igasuguseid harjutamist vajavaid asju vähem tehtud, sest tegemist oli selle hooaja konkurentsitult kõige mugavamate tingimustega ja nii saigi päris palju lihtsalt triibutamist nauditud. ja uue pisema laua uppumisparameetritega harjutud. tacki ajal sunnib see jalgu oluliselt täpsemalt paigutama ja see ei tahtnud mulle liiga hästi kohale jõuda. järgmine kord tuleb kindlasti front to sail ja switchis sõitmine käsile võtta. ja vasakuga downwind360. ja upwind360 - see ei ole ka kaugel, kuigi ma ei suuda aru saada, kuidas seda jala-aasades tehakse, korra proovisin ja ahter uppus nii totaalselt kiiresti ära, et ei kujuta üldse ette, kuidas see manööver niimoodi võimalik oleks.

hiljem tuul langes ja sai teist korda kaldal käidud ja suur puri rigatud. selleks ajaks oli nõrguke poiss juba nii räbalaks väsinud, et ükski asi enam eriti välja ei tulnud. gybe'id kukkusin sisse, tackid samuti, muud ei hakanudki enam proovima. täiesti uskumatu, kuidas väsimus tehnika sunniviisiliselt ära tapab. teooria on teada, tead täpselt, mis tegema peab, aga muud ei jää üle kui pealt vaadata, kuidas järjepanu kõike valesti teed.. öäkk.. õnneks langes tuul veelgi ja sai kaldale tiksuda.

Lauri Tibbo

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar