neljapäev, 29. aprill 2010

hommikune superflätt

püünsi | 6,5/99 | 1h30min

täiesti esimene asi, mida hommikul nägin, oli suur kuusk magamistoa akna taga, mis rokkis täiega. suht kohe meenus, et mulle meeldib selliste ilmadega merel käia ja hakkasin tegutsema. vabakaga kontakt - see pidi üheksaks püünsisse jõudma. tegin natuke aega parajaks ja sättisin ennast ka selleks ajaks kohale.

tuul puhus. meri oli ilgelt rahulik ja sile, sest suht puhas lõunatuul oli teemaks. õhutemperatuur oli 3 kraadi ja väikest seenevihma sadas terve aeg, aga see ei seganud muffigi. suured asjad kokku ja vette.

üks kõige ebanormaalsemalt ägedamaid päevi üldse. tuul täpselt paras kuuepoolesele, meri sile nigu vannivesi. kõik asjad, mida eelmine aasta harjutasin, olid täiesti lukus. järjest tulid üliilusad täisglissis gybe'id, duck-gybe'id, downwind360 mõlema käega, tackid olid kõik korralikud, heli-tackid samuti. ainuke asi, mida tavalisest vähem teha sai, oli veestart, sest sisse kukkusin suht harva. tuju oli terve aja (ja on siiamaani) nii hullult hea, et täitsa lõpp. kuna käpad siiski natuke külmetasid, otsustasin, et backwinded gybe'i ei hakka proovima, sest neid saab palju sisse kukutud. mingi hetk hakkas vabakas front-to-saili proovima ja selle peale hakkasin kohe backwindedit proovima. vist kümnest kaks kukkusin sisse, enamus tulid väga ilusad, kuigi mitte glissis lõpuga. täitsakreisi. mingi hetk oli tunne, et pole mingit pinget manööverdada, sest kõik asjad nii kindlalt tulevad.

täitsa kift on vahel ka nii sõita, et küsimus on pigem manöövri puhtuses ja variatsioonis kui selles, kas üldse püsti jään :)

vabamets on ka vaikselt sõitma õppinud ja nüüd võib öelda, et täitsa väärib oma tippslallivarustust. aasta tagasi oli pigem nii, et kui see päkapikk oma võimete piiril sõitis, siis pidasin temaga vabalt sammu ja tihti sõitsin ka mööda.. nüüd on nii, et kui vana punni põhja vajutab, läheb suht kindlalt eest ära... ja krt nüüd oskab (vähemalt sileda vee peal) korralikult gybe'i ka teha.. väga ebameeldiv.

ülisuper päev. lust ja lillepidu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar