laupäev, 5. juuli 2008

saaremaa see imelik koht

uudepanga laht, saaremaa (kaart). 6,5/120. 1h. urvekaga kahekesi. inge tuli siis, kui tuult enam ei olnud:) sellest ei viitsi praegu üldse rääkida, et ma polnud ligi 26 aastat saaremaal käinud. ja enne seda ei osanud ma nagunii käia, niiet...

aga koht siis selline, et paekivi põhi ja kallas, 10-15 meetrit oli hästi madal ja pidi uime veest väljas hoidma, aga pärast seda läks ruttu sügavaks. keset lahte tekkiva päris suure ümmarguse avamere laine kuju järgi hinnates seal vastu põhja kukkumist kartma ei pea:). ei julgegi ette kujutada, mis laine seal kõva tuule korral on. seekord puhus N-NE ca 7-9ms niiet 6,5 vedas täpselt ära. aga kohati pidi käima meelitama ja kohati sai tiksuda. taga avamere tingimustes ei osanud ma mitte muffigi teha, tackid kõik sisse, paar hädist gybe'i jäin püsti. kalda lähedal sain tacki, heli-tacki ja gybe'iga hakkama. muid asju ei proovinudki. erilist komforti ei olnud. ja siis läks poom puruks. lihtsalt. tavalise rahuliku triibu ajal käis krõks ja masti juurest murdus alumiinium lihtsalt pooleks. õnneks jäi poomi teine pool terveks ja sain veestardi tehtud ja kaldale ära tiksutud. poolik poom tundus jubenõrk ja purje trimm läks ka lödiks, niiet glissi ei julgenud lasta ja edenesin tasakesi.

kaldal on veepiirist 10 meetri kaugusel imeilus muruplats rigamiseks ja antud tuulesuunaga on kaldal ka väga rahulik toimetada. teisel pool teed oli metsa varjus suuremat sorti plats, mis oleks ideaalne telkimiseks..

Lauri Tibbo

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar