laupäev, 13. juuni 2009

downwind360 vasakuga esmaesitlus

topu | 6,5/99 | 4h10min

jälle. läksime vabametsaga kohale ja olime ainukesed. ja tuulega oli kehvasti. kohe nii kehvasti, et alguses arutasime, kas lähme kohe koju tagasi või istume kuskil ja ootame tunnikese. lõpuks otsustasime, et nii kaugele vastik tulla ilma asju märjaks tegemata ja et teeb siis purjekeerutamist. mina panin suure purje, sest natuke tundus, et varsti hakkab puhuma. vabamets pani viiese, et sellega hea keerutada ja et eks siis pärast vahetab suureks kui paremaks läheb.

tiksusime välja ja taaskord nagu nõia väel sain õrna glissi kui vabasse vette jõudsime. kui seljataha vaatasin, pidin püksi tegema, sest ka vabakas oli oma viiesega glissis. mismoodi? see mees ka ennast seest tühjaks kraapind? aga nii me siis seal natuke aega naiste glissi tegime.. mina ikka õnneks natuke tihemini glissis ja parema käiguga.

aga aina tõstis juurde ja varsti oli suurele purjele paras. hakkasin suure hirmuga vasakus otsas kohe down360 harjutama, muidu pärast jälle tuul otsas. kuna kõrguse kogumisega kehvasti, siis teises otsas tack või heli-tack. tulemus oli selline, et tegin oma elu esimese downwind 360 vasakul halsil :) ja pärast esimest mitu tükki veel.

natuke tõstis veel ja siis tegin mõlemas otsas down360, sekka mõned tackid. vahepeal käis vabakas slallivarustust toomas ja kohale ilmusid siimukas ja urvekas. aeg-ajalt tekkisid mõtted, et vahetaks ka väiksema purje vastu, aga õnneks ei raatsinud minna, sest vahepeal jälle langes ja lõppkokkuvõttes oli optimaalne kõik see aeg kuuepoolesega kimada. mingi hetk taipasin, et pole peaaegu ühtegi gybe'i teinud, sest koguaeg sai down360 raiutud. sai siis mõned gybe'id ja duck-gybe'id tehtud, aga peamiselt paremaga, sest vasakuga sai igal võimalusel down360 proovitud.

ühesõnaga väga produktiivne trennipäev ja kuna purje vahetama ei tahtnud, sai kogemata neli tundi järjest vees oldud. ja millegipärast oli seekord ekstralõbus. alguses kui vabakaga kaldal passisime, oli juba mõlemal paras kinotuju ja hiljem sai vee peal ka ilgelt palju nalja. tippmargiks kujunes vabaka cräsh, mille tagajärjel veesõiduki piloot lihtsalt ära kadus, sest pärast kukkumist olid ainult asjad vees.. tükk aega hiljem ilmusid purje serva alt mingid väga energiliselt siputavad jalad ja natuke veel hiljem ka jalgade omanik ise. kõik naersid kõhud kõveras.

Lauri Tibbo

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar