neljapäev, 28. august 2008

veivika liigud siledas vees

püünsi. 5,0/120; 5,0/72; 6,5/120. 3h20m.

tere. tahtsin lihtsalt öelda, et täiiiiiiesti haigelt äge päev oli. viimaste kordade tüngadest hellaks tehtuna kahtlesin, kas tuleb nii hea ilm kui prognoositud... tuli küll. hakkasin viie paiku kuuepoolest kokku panema, aga siis tõstis nii rajult, et viskasin selle poolenisti rigatult põõsasse ja panin viiese kokku. väga hea oli. kimasin ligi tund aega niisama viiesega ja siis otsustasin oma 72 liitrise goya ära proovida.

esimesed sammud nii pisikese lauaga olid hirmuäratavad. peale astudes uppus ära, nina tahtis koguaeg tuulde keerata ja tundus, et seda pole võimalik käima saada. pusisin natuke veel ja siis hakkasin aru saama, mis teha tuleb. kui lõpuks käima sain, hakkas jälle hirm. täitsa hull, kui tundlik ja elav selline pisike laud on.. hüppas ja kargas chopi peal nigu pöörane. aga ka sellega oli võimalik ära harjuda. ja siis algas ägedus. aiiiiii see oli nii kift, et piss tahtis püksi tulla. iga pisikese lainekese pealt sai väikse hüppe teha, aegna all suuremast lainest alla keerates kiirendas nagu räikkönen ja gybe'i pöörderaadiuse võis peaaegu nulli ajada. uhh kui kaiff. tegin väikse lauaga ligi kolmveerand tundi. siis hakkasid tiksumised sisse tulema, mida sellise lauaga eriti mugav teha ei ole.

vahetasin siis suure laua vastu tagasi ja kihutasin niisama. sekka duck'id, down360. aga tuli välja, et vasakuga ei oska jälle midagi teha. down360 ei tulnud üldse ja tavalist gybe'igi ei suutnud eeskujulikult teha.

kuna tuul hakkas vaikselt jõudu kaotama, vahetasin purje suuremaks. kui vette tagasi jõudsin, tuli äikesepilv koos 15m/s tuulega. nii suures ülepurjestuses pole ma vist veel kunagi olnud. aga kui kõige hullem möödus ja oludega kohanenud olin, sai väga mõnusalt täiskäigul kihutada. gybe'id olid küll alguses hirmuäratavad, aga kui vigu vältida suutsin, tulid ülikiired ja täiega glissis manöövrid. ägedus. lõpuks veel suure purjega paremaga mõned down360, mis tuleb juba üsna vabalt. siis vajus ära ja pärast kümneminutilist tiksumist kobisime välja ära. kell näitas natuke enne üheksat ja taevas suht hämar. superäge päev!

Lauri Tibbo

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar