laupäev, 20. august 2011

mr. spock

kräsuli | 5,0/100 | 2h45min

kui kõik ausalt ära rääkida, siis ideaalne sõita ei olnud. aeg-ajalt tegin keset triipu katapulti ja aeg-ajalt ei saanud esimese kahe korraga veestarti tehtud. aga ma ei olnud purjus. asju oli natuke palju. vabakas kangutas neljapoolesega, tõnnil oli neljane, mul viiene. ja 26-sendine uim oli ka rõvedalt liig. tegin hiljuti oma väikese purje vario-topi tavaliseks topiks ja nüüd rigades võttis see väga imeliku kuju. ei julgenud sellisega vette minna ja otsustasin viiesega punnitada. peab katsetama, kas ma suutsin väikese purje valesti rigada või ongi nii, et mast peab 10cm topist välja ulatama, et kõik trimmis oleks. mis oleks üle keskmise imelik.

kohe kui kohale jõudsime, lammutasin mõned vulcanid. suht napikas oli ja varsti oli raskusi laua veest välja saamise ja juhitavusega, sest tuult keerati veel vaikselt juurde. nii paueris purjega ei ole kindlasti varem vulcanit teinud. allatuult lastes polnud lootust ka, et enamvähem tuule kiirusel sõita suudaks. paremaga ei julgenud üldse midagi proovida. usun, et suurusjärk 14-15m/s puhus keskmist.

lõpupoole hakkasin spocki proovima, mis pidi väikses ülepurjestuses lihtsam olema. täna muidugi ei olnud ülepurjestus kuskilt otsast väike, aga ikkagi. hüppasin natuke veel rohkem allatuult ja taglast flipates ajasin ennast hästi madalaks ja võtsin mastikäega mastist.. suurusjärk seitse-kaheksa korda sain proovida ja siis tuli ära. manöövri ajal ei saanud natukene ka aru, mis toimub. vaatasin karusselli keskelt asjade keerlemist pealt kuni nägin, et ohh näe siin saab nüüd jälle õigeltpoolt purje poomist kinni võtta ja oligi tehtud. järgnes paariminutiline võidujoovastus.

tõnn andis hea vihje, et lauda välja hüpates tuleks varem teiselepoole purje minna. flipi peaks täitsa hüppe ajal ära tegema. kohe hüppe alguses. sealt mul see jama tulebki, et taglas jääb alati kuskile allatuult küljepeale tilbendama ja täna läks clew ka mitmel korral vette keset vulcanit. öäkk.

mõned korrad proovisin veel, aga pelmeenikonditsioon oli juba ammu ligi ja hakkasime kodusadama poole sättima. enne tõmbasime korra veel kräsuli ja laiu vahelt aegna poole välja, et tutkida seda kohta, kust kõik teised ümber laiu rohuneeme käivad. seal olid rekkasuurused lained ja imelikult vähe tuult.

püünsisse saime peaaegu terve tee glissis mööda täiesti siledat vett. 10 minutit ja tehtud.

2 kommentaari:

  1. Kirdega on siis flat Püünsi ja Krä vahel?Aga selleks, et glissi saada peab piisavalt tugevalt puhuma?
    M

    VastaKustuta
  2. eks maatuulega ole igal pool sile, aga sõidutuult seal ikkagi ei ole. nii puhanguline kui ette kujutada annab. kord on üle ja siis jälle kukub silmapilkselt täiesti nulli. seekord lihtsalt vedas puhangutega, et saime glissis peaaegu terve tee. aegna pool otsas on ühtlasem.

    VastaKustuta