pühapäev, 4. oktoober 2009

big sunday

püünsi | 5,0/72 5,0/99 | 3h

ajeee püünsi oli täna eeskujulik veivispott. vesi nii kõrge, et ees basseinis eluhull tšopp, nurgakivi vee all ja tavapärasel rigamisplatsil oli murdlainetus... lõunapoolne poolsaar ka täiesti vee all. alguses proovisin suure lauaga, varsti oli see väga üle, siis võtsin väikse. tuul otseselt ei raputanud, aga oma kiiruses ta väga kindel ei olnud ja mõtles aeg-ajalt ümber. enamuse ajast sai siiski väikse lauaga kenasti sõidetud.

kui olin pool tundi sõitnud, nägin nurgakivi juures ovet, kes oli tähistamata kivi üles leidnud ja oma uime sinna maha pannud. käisin tõin talle kaldalt enda suure laua uime ja kruvika. muidugi just see hetk pidi tuul natuke kukkuma nii, et kaldale jõudmine nõudis oma aja, aga ovel polnud kiiret - kannatas ära. suht kehv oli sellise lainetusega meres lauale uime alla keerata.. taolises situatsioonis ilgelt tähtis, et kruvi ei oleks ümaraks kulunud ja kruvikeeraja sobiks täpselt. minu kruvi oli kulunud ja keeraja ei sobi täpselt :) aga saime külge ja ove pääses ujumisest ja jalutamisest. õnneks oli vesi nii soe, et minu kahekordses kalipsos polnud mingit häda viis mintsa kaelani vees passida. võrreldes eelmise korraga täitsa suvine ilm..

nurgakivi märgi puudumisega seoses sain mõneks hetkeks päris vihaseks purjelaualiidu peale. krt kui on hooaja ava- ja lõpupeod või surfilaagrid või muud joomingud, siis on küll ilgelt usinad reklaamima ja orgunnima, aga eesti ühes kõige rahvarohkemas surfispotis hädasti tähistamist vajavat kivi tähistatud ei saa.. saan aina vähem aru epl-i liikmemaksu maksmisest. see põhimõttselt osaline ettemaks hooaja jooksul toimuvate võistluste ja ürituste eest ja that's it. aga see selleks. nii palju kui ma ka üritasin pahane olla, oli lõppkokkuvõttes üks kõige ägedamaid päevi üldse.

lained tohutud, kurss praktiliselt risti lainesse, läänepoolseimate toodrite kõrval tekkisid eluilusad murdlained. ikka kohe sellised nagu filmis.. ülisuuri lendusid küll teha ei saanud, sest suurte lainete vahele tekkis väga tihedalt väiksemaid laineid ja suure jaoks ei saanud korralikult hoogu võtta, aga sellegipoolest ühed kõige vägevamad hüpped ja täpselt selle õige laine pealt.. vahetult enne murdumist..

jama oli, et pidin jälle paksude kinnastega sõitma, sest ilma hakkas kohe külm. ja kuna hüppe ajal vaja kätega poomi küljes rippuda, siis käevarred läksid lõpuks väga-väga jämedaks. lõpuks peamiselt sellepärast maha tulingi, et ei jaksanud enam kinni hoida. eks olin muidu ka väsinud...

pealetõmbamise mõtteid väga ei tekkinud. tundub, et kui puhub parajalt väiksele lauale, siis ei suuda ma endas julgust leida, et peale tõmmata. eks siis peab esimesed forwardid ikkagi suure lauaga tegema...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar