kolmapäev, 30. september 2009

rahesurf

püünsi | 5,4/99 | 1h20min

kui lõuna paiku jõudsin, polnud püünsis mitte üht kuju. ilm pilves, meri tume, keha tundis külma tuult ka läbi talvejope. millegipärast ei olnud seekord nii suurt kiiret asjade rigamisega ja vette minekuga. kuna ilm oli tõesti väga järsku ebanormaalselt külmaks läinud, panin igaks juhuks kõik asjad selga, mis mul üldse olemas on - kahemilline aluskalipso, õhuke kapuutsiga ülemine ots ja veel 5/3 kalipso peale. siis veel paks kapuuts ja paksud neopreenist sõrmikud. nii igatahes külm ei hakanud. ka vette minnes mitte.

purjevalikuga panin puusse, sest väga suure osa ajast sain tiksuda. tuli meelde vana tarkus, et talvistes tingimustes võta pigem suurem puri, sest külmaga ei ole muhe tiksuda. glissi sai paarist pisipuhangust ja kahe sajupilve ülelennu ajal. esimene sadas õrna vihma ja tuul oli viisneljale väga paras.

teisest pilvest tuli paksu rahet. see oli ikka päris ropp. kui paduvihmaga on väga valus ette vaadata, siis rahega täitsa võimatu. hoia kas kätt ees või passi otse purje sisse. kumbki pole hea variant, kui rahe tuleb koos 13-meetrise tuulega. keset rahet kukkus tuul hetkega nii nulli, et mingist veestardist polnud juttu. ägasin ennast kuidagi püsti ja tiksusin 10 mintsa kaldale. finiito. glissi sai mõned triibud, heli-tack, upwind360 ja tack olid nii katki kui üldse olla sai, rahe tahtis näost tükke välja kiskuda. ei olnd liiga mõistlikult veedetud aeg, aga eks rahe sees rallitamine omaette eksootiline trikk..

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar