teisipäev, 22. september 2009

disneyland

püünsi | 6,5/99 5,0/99 | 2h30min

tavaline veesõidukeid täis püünsi. aga mitte tuugalt täis - rahvas kenasti jagatud erinevate atraktsioonide vahel.. kalda ja nurgakivi vahet kimavad suured slallipurjed, nende vahel seiklevad need, kes veel mujale minna ei söanda. laine- ja hüppehuvilistele on ala nurgakivi ja kõige merepoolsemate toodrite vahel. merelaineid ja tagasitulles peaaegu veivamist saab nautida toodritest veel edasi. laguunis kõige edelapoolsemas servas tiirutavad ja tuuritavad enamik lohedest ja üksikud laudurid, kes kõige-kõige siledama vee nimel loheliinide vahele lähevad. tohutult tore.

kohale jõudes oli vist mingi hetkeline tuuleseisak.. suur asi kokku ja vette. algul oli hea, üsna varsti pidin poomi otsast peale tõmbama ja natuke veel hiljem oli julgelt üle. sain mõned backwindedi katsed teha, mis vist enamus ära tulid.

väikse purjega jätkasin backwindedi trenni, aga varsti oli ka väiksega kiirus nii suur, et vastik oli proovida. läksin siis nurgakivist loodesse laineid vaatama. millegi pealt hüpata eriti ei olnud, aga tagasitulles sai veivata. ühel tagasitriibul haakisin ennast trapetsist lahti, mis võimaldas purje asendit muutes lauda veivates sada korda paremini juhtida - sellest läksin ma täiesti pöördesse - nii äge pole mul veel kunagi lainetes olnud. samas pidi terve aeg käte jõul poomi küljes rippuma, niiet pidi pikk otsi tegema, et käed vahepeal puhata saaks. aga see veivi värk on ikka täitsa kreisilt lahe.. :)

hiljem läksin siledasse vette tagasi ja otsustasin ikkagi selle rämeda tuulega backwindedit proovida. alguses oli suht väga katki, aga hiljem hakkasid mõned tulema.. igatahes nipp vist selles, et laud peab terve pika manöövri ajal vaikselt keerama. tegin vist varem peamiselt nii, et läksin backwindedisse ära ja alles lõpus üritasin järsult keerata. homme jälle. lubab veel tugevamat ilma....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar