reede, 12. aprill 2013

the quad

pozo | 4,2/5,0/78quad | 1h

mhh. turistid tahtsid õhtul tenerifele, nii et pidime varakult peale minema. sain pozowindsist esimeseks katsesubjektiks 78-liitrise quatro quadi.

laine oli pisike ja harvaesinev, vist paarile sain pihta. vahe oli selgelt märgatav, bottom tõesti palju sujuvam ja mis tänase vaikse tuulega põhiline, palju paremini säilitab glissi. tagapool gybe'i tehes oli ka tunda, et võib keha raskust jaotades kõvasti ahtri peale loota. glissi vist läheb sutsu kehvemini, kui tavaline, aga kui juba glissis on, siis jääb elu lõpuni glissi. see ei pruugi olla uimede arvust, sest võrdlen ju suht uunikum laudadega. ka laua kompaktsus oli enamasti väga meeldiv. tunda on, et jalgade all on mõnusalt volüümi ja kui käima ajades nina natu sukeldub, siis saab selle vee alt väga kergesti kätte. kui vana süstal korra sügavuste suunas minema hakkas, siis lõppes see pea alati sellega, et sukeldusin poomini vee alla..

algul käisin uljalt neljasega vees. umbes veerand tundi. siis andsin alla ja tegin viiese. kui kohalik küsib purjevaliku kohta ja teeb vastust kuuldes ülla-ülla nägu, et kas tõesti nii väike, siis ole hea, kaalu tõsiselt suuremat purje.

ees laine tsoonis oli väga vähe tuult, ka viiesega pidi ilgelt nikerdama, et käima saada. tagapool ulgumerel oli maailma kõige hullem tsopp, mida ma siin näinud olen. ei mahu pähe, kuidas avamerel üldse selline okse tekkida saab. veivilauaga ei leia kohta, kus normaalselt gybe'i teha..

lühidaks jäi testipäev, pidin tööd tegema jooksma, aga üldmulje sita ilma kiuste täitsa hea. tahaks nüüd lainet silitada mõne quadiga..

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar