kolmapäev, 23. jaanuar 2013

monster

pozo | 3,7/74 | 1h15min

olude sunnil suht hilja vette, täpselt vee madalseisu paiku. algul korraks neljasega. kannatatav, aga bäki jaoks oli liiga üle. vahetasin ära, aga varsti oli kolmene ka pigem üle.

ühed kõige raskemad tingimused, mida ma näinud olen. lained suured ja nad ründasid kahe kaupa. esimene pani sind valge vahu sisse seisma ja teine viskas suure kaarega kalda poole.. ilgelt timmisin ja ajastasin, aga tundus, et ükskõik, kui kaugele kaldast saan, ikka suutis mingi koll täpselt näkku murduda. need üksikud, mis ei tulnud näkku, tulid makku. lained kasvasid ja murdusid kiiresti ning murdusid väga pika sektsioonina korraga. suvel hakkas kuskilt kärisema ja siis said rebenemise kohta sihtida, aga nüüd kihutas lihtsalt üks suur  vall vastu, millel oli illlge kaisutuju..

veivata ei saanud, sest vesi oli nii paksult laipasid täis, et ei julgenud lihtsalt.. eespool sõitva vahu seest võis iga hetk mingi vrakk välja ilmuda ja nii suurte lainete peal ülepurjestuses polnud kuidagi tunnet, et küll ära händlib, kui teravaks läheb.. päike ka suht madal ja väga kehv näha, kas plats on puhas või ei. kui tavaliselt kõik sõidavad, siis täna oli vahetustega. igal ajahetkel olid vähemalt pooled sõitjad vees ja üritasid vahu sees oma asju natukenegi õigetpidi sättida..

natuke oli suve alguse tunne, kus tingimused olid nii tohutult üle pea, et kohati ei julge trapetsis sõita.. aga tingimused ei olnud lihtsalt suured vaid tõesti keerulised. nii puhanguline ka tagapool, et enamasti ei suutnud isegi table-topi jaoks piisavat kontrolli leida.

olgu öeldud, et kogu eelnev on hala enda oskuste pihta, mitte maailma vihkamine. isad viskasin täna iga väljasõidu peal one-handed backloope ja ei teinud teist nägu ka..

lõpupoole läksin ettevaatlikult suurte poiste alasse punkri ette.. laine veel suurem, aga palju puhtam ja paremini murduv. aga seal oli kalda alt minema saamine täitsa kreisikeeruline. mingi vahutort tõmbaski mul seal lõpuks asjad käest ja kui need kätte sain, olin nii kausis, et sealt enam punkri poole sõita ei julgenud. tulin välja (mis oli päris keeruline) ja pärast hingetõmbe pausi sain väikese walk of shame'i kirja..

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar