laupäev, 18. juuni 2011

suure purje suvi

püünsi | 5,0/99 6,5/99 | 2h

täpselt selle purje ilm, mida mul ei ole. korra proovisin viiesega, aga poomist järele lastud purjega väga napp gliss. sõitsin siis suurega, mis oli pingule tõmmatuna enamasti paras, aeg-ajalt natuke palju.

vasakuga tegin vulcanit. mitte ei proovinud vaid kohe täitsa tegin. suutsin endale lõpuks kuidagi selgeks teha, et keha raskus on tõepoolest vaja pärast pööret ette viia. millegipärast on seda endiselt väga keeruline meeles pidada. kui meeles püsib, siis on vulcan juba peaaegu täitsa lihtne manööver. see muidugi eeldab ka seda, et hüpe õnnestuks. täna läksid vist pooled asjad hüppe nahka. ei oska enam. ja kolm tükki tegin selliseid, kus oli vulcan tehtud, aga kui tagurpidi libisemise hoog seisma jäi, pöörasin [vastu tahtmist] laua uuesti ringi ja sõitsin samapidi edasi nagu alustasin.. see oli natuke äge, aga kuna ei olnud vabatahtlik, siis natuke ei olnud ka.

vulcani kokkuvõtteks, et nii palju edukaid sooritusi pole kindlasti varem ühe sessiooni sisse mahtunud. vist ka ühe nädala sisse mitte. suur samm edasi igatahes.

paremaga down360, backwinded gybe ja vastu tuult manöövrid. väga palju mäsasid ei teinud, üldiselt olin väga tubli. paremaga vulcanit üks katse. mõtlesin, et teen, hakkasin juba tegema, aga siis arvasin, et komforti ikka ei ole ja ei taha teha. samal ajal oli võnkumine juba sisse jõnksutatud ja hüpe toimus ebavabatahtlikult. maandusin risti. ilmselgelt leidsin ennast vee alt. manöövrisse ei saa poolenisti minna. kas lähed või ei lähe. tegelt ma teadsin seda varem ka...

imelikul kombel väsis täna pooleteise tunniga vasak käsi ära. küünarnukist kõrgemalt. vulcanisse minnes tundsin, et nii väsinud, et ei viitsi taglast piisavalt kiiresti liigutada. ja üleüldse märkasin täna korduvalt, kui vastik on nii suure purjega kõiki maailma asju teha. isegi niisama triibutades tundus, et olen kümnese formula asjaga liikvel.. unistan ajast, mil mu elus on nii palju tuult, et suurim puri on 5,8.

see aasta esimene kord, kui põhjarannikul vee temperatuur ei häirinud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar