pühapäev, 5. juuli 2009

(väga) vaese mehe forward

rohuküla | 6,5/99 | 1h45min

tuul lubas alguses salaja öösel ära puhuda. siim ja urvekas läksid jube eelmine õhtu rohukasse valvesse. ärkasin kogemata pool kuus üles ja kell kuus oli siimuga esimene side. meri rahulik ja tuult pole. selge. tuttu tagasi. üheksa paiku uus ühendus ja siim kostis, et mingit tormi pole, aga midagi on ja hakkab vette sättima. mul viimased kõhklused, et äkki lähen ja saan tünga, aga otsustasin siiski minna.

pool kaksteist sain vette. alguses sai väga lössi lastud purjega natuke naisteglissis liikuda, aga korralikult trapetsisse kallutada praktiliselt ei saanudki. kolmveerand tundi hiljem langes nii, et enam glissida polnud võimalik. sai siis kalda all siimuga lollitama hakatud. esialgu heli-tackid, siis väga ilusad upwind 360, mida ma pole nii väikse laua ja nii suure purjega varem ära teinudki. korra sai 360 isegi nii lukku, et jäingi keerutama kuni vesi liiga madalaks läks.

ja siis päeva kõrghetk. siim näitas forwardi harjutamise harjutust, kus ennast meelega katapulti tõmbad.. alguses võttis kõhedaks, aga teisel katsel julgesin siiski proovida ja täiesti ebanormaalselt äge oli! :) proovisin siis veel ja veel ja isegi paremal halsil ja iga kord oli äge. seda saab nüüd järgmistel kordadel palju-palju teha. asja võlu on selles, et sa ei kuku teisel pool lauda plärts vette vaid libised vee peal või lõikad väga lauge nurga all vette sisse. ehk siis haiget saamine suht keeruline ja katapuldi tunne ilgelt mõnus :)

sõita eriti ei saand, aga ülirahul, et tuldud sai.

Lauri Tibbo

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar