kolmapäev, 29. juuli 2009

padutrenn

püünsi | 6,5/99 | 1h30min

"kui tuult ei anta, tuleb ilma tuuleta minna" - kesk-aafrika vanasõna.

lubati umbes 6 meetrit ja umbes nii ta oligi. alguses plaanisin pisikese purjega keerutada, aga kohapeal tekkis ikkagi kahtlus, et äkki saab suurega käima. panin siis suure ja keerutasin sellega. käima kordagi ei saanud. tegelt oligi plaanis õrna tuule trenn ja poiss on tagantjärele väga rahul, et suure pani, sest väiksega oleks liiga lihtne olnud - nagu keerutaks paljast masti ja poomi. edaspidi siis sellisesse vette alati suurega.

tegin ennast kahe pika otsaga kõrgele ära ja alustasin treeninglaagriga. number üks oli upwind360. raiusin neid umbes tuhat tükki. jalad muidugi aasadest täiesti väljas ja eemal, aga asjad tulid päris täitsa kindlalt. suht ruttu läks nii lihtsaks, et sain väga täpselt kontrollida, kuidas manööver kulgeb ja oli aega jalgade kaalujaotust timmida ja igasugu muid variatsioone proovida. ainuke jama, mis jäi, et paremaga peab enamasti clew läbisurumisel tagumise käe lahti laskma.. ei saa keha sellisesse asendisse, et tuulele täpselt parajaks vastukaaluks olla. tegelt mingi hetk sain sellest jagu ka, et hiljem sai see jälle minust jagu.

järgmisena heli-tack. see oli natuke rohkem roostes kui võiks. pisikese laua ja suure purjega ei tule veel väga kindlalt, kuigi valdava enamuse jäin püsti. vaja harjutada.

siis veel natuke tavalist tacki. ka umbes tuhat tükki või nii. need väga peaaegu kõik püsti, aga ikkagi ligadi-logadi.. selle asja peab lähiajal täiesti lukku saama. noh et ikka une pealt täiesti kindlalt tuleks. see ei ole ju sileda vee peal palju palutud.

kui tackid ka otsa said, vembutasin veel switch stance'i kallal. suht esimesi kordi proovisin selle lauaga ja parasjagu rõve oli. lõpuks sain asendisse, kus stabiilselt liikuda sai, aga see asend oli lihtne kaduma ja ega mingit kontrolli polnud tegelt.. veel ei mahu pähe, kuidas selle laua peal glissis switchi minnakse.. proovisin siis veel, et switchis gybe'i minna, mis oli päris äge ja kaks korda proovisin ka switchis heli-tack'i tegema minna. kaks korda sai naerda.

siis veest välja ja tohutult rahul, et nii manöövri-intensiivne asi ette võetud sai. kui vähemalt korra nädalas säherduse päeva teeks, saaks osavaks. samas poolteist tundi tundub minu jaoks sellise trenni piir olevat.. viimased paarkümmend minutit oli aeg-ajalt niuts-niuts, et igav ja vaja ära minna..

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar