kolmapäev, 3. juuni 2009

elu parim tüng

topu | 6,5/99 | 2h15min

terve tee toppu ilastasin, et ilgelt hea, saab korralikult väikse purjega laksida. kohale jõudes oli pilt pehmelt öeldes paras õudukas. mitte kedagi polnud ja puhus ca 2m/s... helistasin siimule, kes oli minust 5 mintsa tagapool ja see pidi ka telefoni otsa ära surema, et pole võimalik.. elutüng.

otsustasime ikkagi asjad kokku panna ja taha välja tiksuda, et ehk seal puhub, sest suund oli puhas N - sellega ei peagi topus kaldal eriti puhuma. tiksusime siis. kohe kui laiu tagant välja saime, läksime käima. tuul tõusis. tõusis natuke veel ja 10 mintsa hiljem sai juba väga mugavalt trapetsis kallutada. seega oli käes minu kauaoodatud trennipäev. küll suure purjega, aga mis siis.

alustasin gybe'ide raiumist ja need ei tahtnud kuidagi lõpuni glissis püsida. pusisin siis natuke ja ajasin pöörde ajal taglase nii ette, et peaaegu võimatu ja ise läksin laual peaaegu kükki ja siis tulid mõned ilusad glisseerivad gybe'id küll. mõlemal halsil. jess.

järgmisena tulid tackid. nende tehnikat ilgelt ilusaks ei saanud, aga suure hoo pealt tulid suht väga kindlalt ära.. oleks väikse purjega saand sõita, oleks front to saili ka proovima hakanud.

kui tackid ka selgeks sotitud, oli kord down360 käes. paremaga tuli kohe üks ilgelt ilus.. ja mõned veel.. ja siis hakkas tuul kaduma.. ja kadus ruttu.. vasakuga sain vist kolm katset teha, aga ikka jäi tulemata. nendel poolikutel katsetel oli aga tunne nii hea, et kui oleks veel pool tundi tuult antud, oleks ära tulnud. jah, nii ma arvan.

kokkuvõttes sai siis ülitäpselt tuule alguseks keset merd jõutud ja siis kõik need 2 tundi parajas ülepurjestuses kimatud kuni tuul jälle uttu tõmbas. vahepeal tekkisid mõtted väiksem puri panna, aga ei raatsinud selle peale aega raisata. topu ju nii haigelt sile, et seal pole mingi probleem kaks numbrit suurema purjega sõita. tagant kaugelt sai tagasi kaldale umbes 25 minutit tiksutud.. urvel läks vist vapsee ligi 40 minutit:)

koju sõites nägin tee peal kahte jänkut. mõlemad jooksid... tegid trenni vist.

Lauri Tibbo

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar