esmaspäev, 5. oktoober 2009

crazy monday

pirita | 4,2/72 | 55min

märgistamata nurgakivi asemele tekkis täna uus vihkamismärklaud. pirita rannahoone. mugav on olematu suurusega purjega sõita üritada, kui puhub 15 meetrit, aga rannahoone ees on umbes 8 meetrit. seda mugavam, kui on puhas on-shore tuul ja lõputu hulk murdlaineid, mis kõik on aastakümnete kaupa harjutanud ja trenni teinud selle nimel, et sind kaldale suruda ja igasugune kõrgusevõtmise katse pekki keerata. sinna otsa veel taglas, mis glissi saamiseks 35-meetrist tuult vajas ja oligi minu surfielu füüsiliselt kõige raskem tunnike.

ehk siis tundub, et aive 4,2 ice ei suuda sellega kaasa pandud gaastra mastiga mitte kuidagi koostööd teha. siim oli vees 4,1 combatiga (küll ka 10 liitrit suurema lauaga) ja ütles, et talle oli koguaeg tuult liiga palju. mina sain normaalselt sõita ainult kõige kõvemate puhangute ajal ja siis oli tõesti väga mõnus sõita. ehk siis puri ei lähe vale masti tõttu kuidagi väga närviliseks vaid laseb lihtsalt kõik tuule ilusti mööda. kuna pidin seal pesumasinas pidevalt käte jõul poomi küljes rippuma ja purje õrnalt pumpama, et mingisugunegi gliss saavutada, väsisid paksudes kinnastes käed umbes 15 minutiga. muidugi tuul oli ka suht puhanguline.. puhus kas 13 või 16 meetrit vaheldumisi paarisekundilise intervalliga pluss puhangud 18-19 meetrit.

viimased pool tundi oli veestart elusuurune ettevõtmine, sest näpud lasid iga pisema puhangu pärast poomist lahti. need hetked, kui mõnusalt sõita sain, üritasin enamuse hüpetest maha suruda, sest polnud käsi, mis õhus taglast adekvaatselt kontrolli all hoiaks. tingimused olid tegelikult maailmaägedad - lainevahed ülisiledad, hüppelaineid valida iga mõeldava kuju ja suurusega mõlemal halsil, vesi täitsa soe jne, aga mittevedava taglase ja paksude kinnaste kombinatsioon võttis asjast kogu komfordi.

järgmine kord võtan vabametsa 6,7 vapori kui vaja tormiga pirtale minna. aa ja siimuga otsustasime, et alates järgmisest esmaspäevast hakkame rannahoonet tükikese haaval minema tassima. kumbki urgitseb iga päev seinast paraja tüki lahti ja viib kaasa ja küll ta ükskord otsa saab. kevadel plaanime talgud korraldada (teeme ära 2010), kus üritaks paari päevaga terve korruse minema viia. jälgi meediakanaleid, üle-eestiline talguliste registreerimine algab jaanuaris-veebruaris.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar