neljapäev, 14. august 2008

s-sw 4-20m/s

püünsi. 5,0/120; 6,5/120. 2h40m.

kella poole nelja paiku jõudsime kohale. puhus normaalselt, aga ei osanud otsustada, kas 5,0 või 6,5. Võtsin 6,5 kotist välja, aga siis tuli kairi ja urve asju kokku panema hakata.. sest nad ise väidetavalt ei oska. äpud.. aga kui nende asjad kokku sain, tuli just vabamets veest ja ütles, et ta ei jaksa 5,8-t kinni hoida. järelikult mu 6,5 oli ilgelt vale ja panin 5,0 kokku ja vette.

algas tiksumine. puhus täpipealt liiga vähe niiet 6,5ga oleks ilusti sõita saanud. mõtsin siis, et on hetkeline paus ja küll kohe tõstab, sest prognoos oli ju väga hea. aga ei. kokku ligi tund aega tiksusin, siis tulin välja ja panin 6,5 kokku. sellega sai juba kohati sõita, aga ikkagi oli väga puhanguline ja sai teha üksikuid triipe. alles viimane pooltund oli tuul piisavalt tugev ja enamvähem ühtlane niiet sai enamuse ajast käima ja down360 harjutada. vasakuga tuli paar tükki nii, et 180 ja siis panin front to sail minema.. ei suutnud viimast otsa ära keerata, aga parem ikkagi kui varem. paremaga tegin vist ühe hädaga ära.. teised lõppesid viimasel hetkel vees.. ei saanudki täpselt aru, mis mul viga oli. ajame närvidelekäiva tuule süüks.

edasi tõusis tuul järsult ca 12 meetri peale nii, et suur puri oli väga üle.. tegin paar otsa ja siis tundus, et on ilgelt vaja tugeva ülepurjestusega duck gybe'i teha. viskasin purje ette ja kui teise käega poomipikendusest haarasin, ei jaksand kinni hoida ja taglas kukkus vette. kuna kiirus oli suur, siis ise muidugi hea 5-10 meetrit asjadest eemale. asjade juurde tagasi ujudes tundus üks peopesa jubetuline ja selgus, et poomipikendusest haarates, olin endale vasaku käe näppudesse kolm suht sügavat auku sisse teind. verd tuli imelikult palju ja üritasin kuidagi ilma asju ära määrimata kaldale ära saada.

nii mu sõit lõppeski. haavade lakkumise ajal tõusis tuul veel ja tuulemõõtjatega poisid rääkisid puhangutest 18-20m/s.. päris normaalne. kokkuvõtteks ei saa öelda, et sõita üldse ei saanud, aga mõnus ka ei olnud. koguaeg oli midagi valesti. lisaks veel vetikad ja asjad, mis koguaeg uime taga.

päevale lisas vürtsi siim, kes laenas urvelt poomi, sest oli enda oma eelmine nädal ära lõhkunud. täna siis lõhkus urve poomi ka ära:) aga selle juppidest sai veel väikse purje poomi kokku meisterdada ja uuesti peale minna, et lõpuks ka kardaan pooleks sõita:D osav poiss, midagi pole öelda. ja jutud käivad, et inge oli enamvähem kõik oma asjad ära lõhkund. ühe päeva jaoks täitsa piisav.

Lauri Tibbo

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar