pühapäev, 27. juuli 2008

juulikuus lumi on maas

püünsi. 5,0/200. 2h. eile paistis, et täna puhub purjekeerutamiseks parajalt ja nii sündiski. kuna suund oli N-NE, siis oli natuke puhanguline, aga väga hullult ei rapsinud. saigi õrnema tuulega ühtesid ja puhangutega teisi asju tehtud. eile ajas ülipisike tuul isu nii suureks, et täna sai suure õhinaga kõikvõimalikke uusi asju proovitud. peamiselt sai tehtud seda, kus laud on paigal ja kapten teeb ringi ümber masti ja ühtlasi purjega 360. sai selle jalgade tööd niivõrd palju lihvitud, et lõpus sai nii teha, et üks samm ja siis ülejäänud pööre hüppega. aga selle jaoks oli tsipa rohkem tuult vaja.

teisel tunnil sai ka sellist asja tehtud, et keerad nina vastu tuult nagu hakkaks tacki tegema, aga siis oled ise paigal ja keerad jalgadega laua all 360 ringi. kui kiiresti teha, siis oli päris äge. kui svert sees, siis on päris raske lauda risti ja ringi saada - eriti kui natuke puhub ka. niiet parem selleks ajaks svert välja võtta. täna ja eile sai terve tee sverdiga sõidetud, sest nii õrna tuulega vajub muidu kohe alla ära. natuke suurema tuulega on ilma sverdita ikka ägedam - laud palju lahtisem ja paremini väntsutatav.

kokkuvõttes ilgelt lahe ja tahaks seda distsipliini tihemini maitsmas käia. täna sai mõned korrad isegi selliseid imeasju tehtud, millest ise ka aru ei saanud. need tulid siis nii, kui proovid mingit asja ja siis see ei tule välja ja teed poole peal mingi hädaliigutuse, et püsti jääda. ja siis punnitad silmi, et püsti jäid ja siis punnitad veel, et mis see nüüd siis oli, mis just tehtud sai. nii sain mõned ideed, mida järgmine kord proovida saab..

Lauri Tibbo

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar