esmaspäev, 31. detsember 2012

kaheteistkümnenda viimane

arinaga | 5,0/100 | 1h45min

eilsega suht sama kava, aga glissi tuult jagus enam kui tunni jagu. täna vaatamata napile tuulele väike uim alla ja ikka meeletu vahe on suurega võrreldes. tänase laua peal tundus nagu oleks eile sverdiga laud olnud. ja see oli väga meeldiv, selline elavam asi ongi ägedam, mis sest, et võib-olla natuke keerulisem kohati.

vulcanid mõlema käega lukus, spocki tuli millegipärast vähem, aga õppisin vasakuga uue nipi. kui tuul keset spocki ära kaob, siis kukun alati sisse ja ei suuda uppunud lauaga seda lõppu ära keerata (põhimõtteliselt sama, mis upwind360 lõpp). aga täna käis mingi klikk läbi ja suutsin enamasti suht vabalt ilma tuuleta spock540 lõpuni teha..

lõppu pooltunnike purjekeerutamist ja ongi aastal joon all. hea päev.

pühapäev, 30. detsember 2012

kui kahe käega ei viitsi

arinaga | 5,0/100 | 1h30min

korjasin traumapunktist paranenud purje peale ja kimasin sileda vee äärde. sutsu jäin hiljaks, glissituult jätkus ainult esimeseks pooltunniks..

kõigepealt tuli jälle selle hiigelparvega sõitma õppida. esimestel triipudel tundus jala-aasade kolossaalsus ja laua uppumatus kreisivõimatu.. kuna tuult nappis, siis panin suure uime ka ja oligi veoauto valmis.

aga nii vulcanid kui spockid hakkasid mõlema käega kiiresti tulema. paremaga ei taipa enam spockis üldse mõlema käega poomist võtta ja kõik tulid one-handed'id.. eks overpoweris oleks väheke teine muusika, aga päris tuus oli sellegipoolest.. seda olen pozos ka märganud, et paremaga spockis esimene käsi puhkab ja tänu sellele pudistan paljud lõpud ära.

grubby mõteteni jõudsin täpselt siis, kui enam eriti glissi ei saanud ja jäi üle vaid purjekeerutamist teha, kuni tuul lõpuks nii ära läks, et iga kord veestardi võimalust ootama pidi hakkama..

neljapäev, 27. detsember 2012

ribad

pozo | 5,0/74 | 2h15min

meri oli väga kaunis. suured pikad liinid,  pika sileda vahega. esimese triibu ajal tundus, et tuleb ekstrailus päev. teine ja kolmas triip veel ja siis hakkas tuul näkku panema. üldkokkuvõttes oli tegelikult väga okei viiese ilm, aga seal, kus üliilusad lained olid, oli tuult vähe. kui sai laine ees käima, siis hüppe hoogu ei tulnud kuskilt. täpselt ühe korra sain enamvähem kiirusega bäki laine peale, aga selle jänestasin ära. punkri juures oleks olnud hüppekoht, aga krt seal urgitse pärast iga katset asju kaldalt kivide vahelt..

veivata ka praktiliselt ei saanud, sest bottomist ei saanud piisava hooga läbi. raiusin siis enamasti taas vulcanit ja spocki. vasakuga alguses vulcan täiesti lukus, siis lagunes täiesti ära ja täpselt sessiooni lõpuks sain jälle uuesti üles ehitatud. parem oli tubli, sai paari ilusa vulcaniga hakkama ja paar peaaegu spocki tuli ka. spock tuleb alati nii üllatusena, et suudan lõpu ära pudistada ja ei saa poomist korralikult kinni, kui laud juba pöörituse lõpetanud on..

mingi hetk, kui vist vee tase parajaks läks, hakkas järjest hiigelkolle randuma. ka ülestuule otsas, kus peaaegu kunagi väga hullu murdlainet ei ole. kalda all enam väga glissi tuult ei olnud ja nendest elukatest oli peaaegu võimatu tiksudes läbi ronida. ikka alati sattus see viimane täpselt pähe murduma ja siis oli raudne reset ja otsast peale. umbes 50-meetrine riba oli konstantselt lumivalge ja kihises. pärast igat kolli oli tükk tegemist, et aru saada, kas olen purje all või purje peal ja kust poolt nelja sekundi pärast uut traktorit oodata on..

loobusin lõpuks. välja jalutades märkasin, et suur aken on latist latini lõhki..

aga eelmisest lausest mööda vaadates oli ikkagi päris hea päev.. vähemalt ei olnud rõvedat tsoppi ja sai triibutadagi normaalselt..

kolmapäev, 26. detsember 2012

öäkk

pozo | 4,2/74 | 1h30min

teine päev. pikalt mõtlesin kaldal, mida lahti rullida. tundus kahtlane. läks siiski neljane, mille rigasin nii lõdvalt, et peaaegu läks neljapoolesena kirja..

ja oligi paras prügi. minut ülepurjestust, siis jälle paar minutit nii vähe, et uju ja oota.. terve sessioon selliselt.. laine asemel taas tsopp.

mõned table-topid, vasakuga vulcan suht lukus, mis on laua suurust arvestades päris cool, paremaga vulcan-spock täiesti ribadeks, ainult lugematud krässid..

täna suutsin juba enne asjade autost välja võtmist vere voolama saada. läksin tuult hindama ja otsustasin trepist alla minnes varba pealtpoolt katki kraapida. ja lisaks märkasin, et eilsest vetteminekust-väljatulekust on tallas väike auk.. milleks niisama jalutada, kui on võimalik ennast igal sammul riivida ja perforeerida.. veest välja tulles voolas ka ühest sõrmest mingit jama. kuidas juhtus, ei tea..

külm on ka krt.. paljalt on tuule käes päris nippy ja kurk valutab..

teisipäev, 25. detsember 2012

pühad

pozo | 4,2/74 | 2h

rovaniemilt saadeti üle pika aja paari päeva jagu tuult... inimesed suht elevil..

natuke täisa puhanguline, laine asemel tsopp. kohati oli lainevahe jälle nii väike, et laud ei mahtunud sinna ära ja kiirust arendades raputas ja põrutas päris korralikult. täpselt ühe veivamise laine sain kätte, mille potentsiaali kasutasin ka oma oskuste raames täielikult ära.

mõned korrad avanes ka võimalus mõne künka ees paaril siledamal meetril hoogu koguda ja korra õhku hüpata. tulid mõned vägistatud table-topid, üks päris ilus table ja päeva maasikaks kujunes one-handed table-top. kogemata. üleval tundus vist asend väheke spooky ja tagumine käsi lasi poomi lahti. see vist ajas jälle omakorda kõik nii jonksu, et maandusin eriti mahedalt parimas võimalikus aendis. ei muud, kui võta uuesti tagumisega kinni ja jätka matka..

vasakuga tuli natuke vulcanit ka ja paremaga sain praktiliselt spocki kirja.